Heidi Myllylä - Suoritin vuonna 2013 kuvataidediplomin koulun ainoana täysin pistein. 
Alla otteita blogistani työn kirjallisesta osuudesta:
Nyky-yhteiskunta vaatii ihmiseltä paljon, meihin jokaiseen kohdistuu valtava määrä paineita, odotukset ovat korkealla. Ei ole mikään ihme, että suuri osa ihimisistä stressaantuu, jopa palaa loppuun, kun ei osaa lopettaa tarpeeksi ajoissa. Elämän epätasapaino näkyy jokapäiväisessä elämässä. Pahoinvointi voi ilmetä jopa vuosikausia kestävänä pistävänä kipuna. Ihmisen psyyke heijastuu aina uniinkin asti. Utuinen unimaisema vaihtuu toistuviin painajaisiin. -Seisot raiteilla, juna lähestyy uhkaavasti, mutta et voi liikahtaakaan. -Olet koppakuoriainen, väistelet henkesi edestä, ettet jää suurten lähestyvien jalkapohjien tallaamaksi.. Joskus eläminen - sen taito - täytyy vääntää rautalangasta. Värit palaavat takaisin, perhonen nousee siivilleen, vain mielikuvitus on rajana!
Tämä kuvataidediplomi on eräänlainen kasvutarina. Työvaiheet, eteneminen, pohdiskelu, asioiden liittäminen toisiinsa, henkilökohtaisuus, lopullinen työ koottuna portfolioksi. 
Työ saa nimekseen Lentoon! 

Perhonen symbolina
Perhonen: muutos
Tietää täsmällisen hetken milloin on lähdettävä tutusta ja turvallisesta kotelosta ja pyrähdettävä lentoon uuteen maailmaan.
ihmiset ovat epävarmoja, perhonen rohkaisee lähtemään samalla tavalla kuin itse on kuoriutunut.
Kaikki muutokset eivät ole tahdonalaisia, joskus voi tuntua siltä, että tilanne pakottaa uuteen ratkaisuun, näissä kohdin voit saada helpotusta katselemalla nykyistä hetkeä. Voitko jollain tasolla tunnustaa itsellesi, että olit toivonut tällaista muutosta, joka johtaa parempaan?
Kun ymmärrämme, että muutos voi olla yhtä luonnollista kuin hengittäminen, kun osaamme kohdata itsemme kepeästi, kun luotamme omiin siipiimme ja niiden voimaan, opimme perhosen tuoman viestin: elämä on itsessään riemastuttava tanssi.
Perhoseen liitetään ilo, muutos, rohkeus.
Perhonen oli entisaikaan sielun symboli.
Perhonen ilmestyy elämään niinä hetkinä kun käyt lävitse rohkeutta vaativaa muutosta. Se kannustaa muuttumaan.

Olen pienestä lähtien ilmaissut itseäni kuvataiteen avulla. Taide, liikunta ja kirjoittaminen ovat selviytymiskeinojani elämässä, tapa kanavoida ja hahmottaa maailmaa. Mielikuvitusta on aina löytynyt, ja se on heijastunut aina uniin asti. Ikävä kyllä niitä ei ole koskaan kirjoitettu ylös. Jotkin unet kuitenkin jäävät mieleen elävästi. Kaikki mihin olen ryhtynyt, olen tehnyt täysillä. Jälkiviisaana vasta tajuan, että olen vaatinut itseltäni liikaa, ottanut velvoitteet ja suoriutumisen kaikilla elämänosa-alueilla liian vakavasti. Pari kolme vuotta sitten alkoivat  sietämättömät selkäkivut, jotka ovat muuttaneet täysin elämäni. Olen käynyt lukuisilla lääkäreillä, kiropraktikoilla, hierojilla, fysioterapioissa, kuvauksissa, syönyt kipulääkkeitä.. mutta mitään ei ole selvinnyt, eikä mikään ole auttanut. Jouduin jopa jäämään puoleksi vuodeksi sairaslomalle koulusta, enkä ole varma, miten saan lukion suoritettua. Selkäni on kuulema täysin terve. Alkaa näyttää siltä, että kivut ovat psyykkisiä. Kaiken ottaen huomioon, tämä voi olla hyvinkin mahdollista.
Kuvisdiplomityö, rautalankaperhonen kertoo tämän koko tarinan. Värinsä menettänyt kaunis yksityiskohtainen tuhkaksi palanut olento odottaa valoisampaa, värikkäämpää tulevaisuutta, päivää, jolloin värit palaisivat ja siivet nostaisivat sen lentoon - unen suloiseen maailmaan.
Olen nähnyt aina unia. Elämäntilanne ja psyyke heijastuvat niiden kautta. Unia voi tulkita monella tavalla ja ne avaavat kokonaan uuden maailman, jossa mielikuvituksella ei ole rajoja. Yhdessä yössä saat siivet allesi, sateenkaaren värit loistavat auringonvalon osuessa niihin äärettömän sinisen taivaan siintäessä taustalla. Lennät, kunnes värit katoavat tuhkana tuuleen. Jäljelle jää vain rautainen kehikko siipien yksityiskohtineen. Alat pudota. Syöksyt äärettömään tyhjyyteen. Enää näet vain painajaisia. 

Heidi Myllylä | 2013
Back to Top